Trender hos attraktiv arbetsgivare 2023

Topp 3 trender inom arbetslivet 2023. Bild på glada kollegor.

Nytt år med nya erfarenheter

Ett nytt år har inletts och in i det tar vi med oss flera nyvunna erfarenheter av vad som fungerar i arbetet under en tid av oro och ekonomisk prövning. Vi har fått en större insikt i vad som behöver prioriteras för att skapa välmående och fortsatt motivation hos våra medarbetare. Vi har även fått en större förståelse kring vad som behöver förbättras under det kommande året.

Utifrån analyser av de kundupplevelser Zondera tagit del av det under det senaste året samt granskning av relevanta studier så listar vi här tre viktiga aspekter som kommer att påverka arbetsgivares attraktionskraft under 2023 och framåt.

Hybridarbete. Ung tjej som arbetar hemifrån.

Topp 3 trender 2023

Flexibelt arbetssätt och hybridarbete

Hybridarbetet är här för att stanna, vilket många av oss redan anat. Verktygen för att underlätta distansarbetet kommer att utvecklas än mer. För att säkerställa att medarbetarna arbetar på ett hälsosamt sätt så kommer arbetsgivare och chefer att behöva utveckla metoder för att skapa insyn i sina anställdas arbetsrutiner. För att hybridarbetet skall vara hållbart över tid krävs en balanserad arbetssituation präglad av tillit samt att den privata sfären värnas.

Flexibla arbetstider och valfrihet att arbeta hemifrån eller på arbetsplatsen har visat sig vara mycket uppskattat bland en stor andel anställda. Möjligheten att arbeta på detta sätt har enligt studier bidragit till en högre produktivitet och en högre energinivå. Vidare visar studier att omkring två av fem av alla arbetssökande har flexibla arbetssätt som ett krav.

Hälsa och välmående

Ytterligare en trend på arbetsplatser är ett ännu större fokus på säkerhet i arbetsmiljön samt medarbetarnas hälsa. För att behålla sina anställda förväntas arbetsgivare ta ett bredare helhetsgrepp över både psykisk och fysisk hälsa. Det kan exempelvis handla om att se över den fysiska arbetsmiljön och ergonomin både för de som arbetar på plats, på distans och flexibelt.

I en tid av hybridarbete krävs att organisationer stärker möjligheten till och skapar forum för regelbundet umgänge och möten med kollegor. Tillhandahållandet av detta sociala sammanhang stärker inte bara medarbetarnas välmående, trivsel och motivation utan även kreativitet, samarbete och produktivitet i organisationen. För att vara en attraktiv arbetsgivare krävs att man tillgodoser både flexibiliteten i hybridarbetet och stimulansen i att tillhöra ett socialt sammanhang.

Kortare arbetsveckor

Forskare förutser att många organisationer kommer att korta ner arbetsveckorna till fyra dagar alternativt minska arbetstiden till sex timmar per dag. Undersökningar på organisationer i olika länder som har testat detta visar på mycket gynnsamma resultat. Det har visat att både produktivitet och lönsamhet ökat när arbetsveckorna kortats ner. Fler medarbetare fick högre engagemang och välmående samt lägre sjukfrånvaro. Samtliga organisationer som deltog i testet kommer bibehålla den kortare arbetsveckan.

Professor och sociolog Brendan Burchell vid University of Cambridge berättar att det var många som var tvivlade på att en kortare arbetsvecka skulle bidra med en högre produktivitet och på så sätt uppväga den minskade arbetstiden. Brendan Burchell säger även att fyradagars arbetsvecka bidragit med ett bättre arbetsliv och familjeliv för väldigt många människor.

Urval av referenser:

Försök med fyra dagars arbetsvecka visar positiv | Hälsoliv. (expressen.se). Publicerad: 22 februari 2023.
https://www.expressen.se/halsoliv/ny-studie-positivt-resultat-med-fyradagarsvecka/

Island, Japan och Spanien testar fyradagars arbetsvecka (di.se). Publicerad: 14 juni 2022.
https://www.di.se/nyheter/fyradagarsveckan-sprider-sig-globalt/

Spanien startar försök med fyradagars arbetsvecka - Arbetsvärlden. (arbetsvarlden.se). Publicerad: 16 januari 2023.
https://www.arbetsvarlden.se/spanien-startar-forsok-med-fyradagars-arbetsvecka/

The-results-are-in-The-UKs-four-day-week-pilot.pdf. (autonomy.work). Publicerad: Februari 2023
https://autonomy.work/wp-content/uploads/2023/02/The-results-are-in-The-UKs-four-day-week-pilot.pdf

Would you prefer a four-day working week? (cam.ac.uk). Publicerad: 21 februari 2023.
https://www.cam.ac.uk/stories/fourdayweek

Workshop på arbetsplatsen, medarbetare arbetar tillsammans.

Kontinuerliga uppdateringar

På Zondera arbetar vi ständigt med att hålla våra mätmetoder uppdaterade och i tiden så att våra kunder får ett användbart underlag för att utveckla sin organisation och vara en attraktiv arbetsgivare.

Kontakta oss gärna för en diskussion kring hur vi kan utveckla och anpassa mätningar som fångar upp det som är viktigt för din organisation.

Bild med två glada kvinnor i ett kontor som tittar på en Ipad.

Utveckling av Zonderas webbportal

Vår webbportal har fått ett ansiktslyft!

Nu är det lättare att få en tydlig överblick av innehållet i portalen. Det har även blivit enklare att navigera i menyn.

I Zonderas webbportal kan du administrera undersökningar, följa svarsstatistik och ta del av resultat. Du kan även skapa handlingsplaner och uppföljande eller fristående PULS-mätningar.

Kontakta oss för att få en kostnadsfri demo!

Publicerat 2023-03-08


Tillbaka till anslag