Glad Påsk 2023!

Påskägg och kaniner

Glad Påsk!

Vi på Zondera önskar dig en riktigt fin påskhelg och en bra start på våren! Hoppas du får fira påsken i värmande solsken tillsammans med dina nära och kära.

Zondera skänker en påskgåva

I detta oroliga år med krig och höga prisökningar vill vi stötta de utsatta i samhället som har det ännu svårare i nuläget.

Därför skänker vi en gåva till Stockholms stadsmission denna påsk. Vi hoppas att det kan bidra till en gladare påsk för de som har det extra svårt i samhället.

Analys av medarbetarundersökningar

Benchmark - Pandemins effekter på arbetslivet

- Effektivare arbetsorganisation och bättre möjligheter för återhämtning

Under pandemin var många organisationer oroliga för hur situationen skulle påverka deras verksamhet och inte minst deras medarbetare. När vi nu har lagt tre år bakom oss sedan pandemin tog fart är det dags att undersöka om denna oro var befogad.

Jämförs resultaten av medarbetarundersökningar under denna tid med tidigare år kan vi konstatera att det inte finns några allvarliga försämringar. Tvärtemot är det en del frågor som under de senaste åren har fått höjda betyg av medarbetarna.

Frågorna med de största positiva skillnader mot tidigare år är relaterade till en effektiv arbetsorganisation, som påverkar möjligheterna att utföra sitt arbete inom ordinarie arbetstid samt att kunna återhämta sig mellan perioder av högre arbetsbelastning positivt. Att en del arbetstagare har jobbat mer flexibelt eller i hybridarbete under dessa år kan vara en anledning till det då många studier visar på ökad produktivitet vid distansarbete.

Även ledningens kommunikation har – kanske betingad av nödvändigheten att kommunicera tydligt och mer än vanligt – fått ökade värden av medarbetarna, vilket även påverkat förtroendet för ledningen positivt.

Sammantaget har de befarade negativa effekterna av pandemin uteblivit gällande viktiga medarbetarrelaterade frågor och snarare främjat en positiv utveckling i vissa områden. Det visar än en gång att man (och organisationer) kan växa med sina uppgifter.

Påskliljor

Publicerat 2023-04-05


Back to bulletins